Wie is je Zelfzorg Diëtiste ?

Geneviève Everaert

Diëtiste en intuïtief eten coach

 

Opleiding:

 • Bachelor voedings- en dieetkunde (2021)
 • Basisopleiding eetstoornissen (2022)
 • Postgraduaat diabeteseducator i.o. (2023)
 • Diëtistencoaching intuïtief eten bij Healthy Habits Celien (2023)

Specialisatie

 • Gezonde voeding
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge cholesterol, hoge bloeddruk
 • Pre-diabetes en diabetes
 • Eet- en gewichtsproblemen
 • Beginnende eetstoornissen
 • Eetbuien, emotioneel eten en cravings
 • Verstoorde relatie met voeding en lichaam
 • Intuïtief eten
 • Vegetarisme

Waarvoor kan je bij Geneviève terecht ?

Genevieve kan jou helpen met vragen rond gezonde voeding, vegetarisme, hart- en vaatziekten, cholesterol, hoge bloeddruk, hoge suiker, (pre)diabetes, eet- en gewichtsproblemen, beginnende eetstoornissen, verstoorde relatie met voeding en lichaam en intuïtief eten

Het verloop van de behandeling

.

Kennismakingsgesprek

Het is vaak niet zo vanzelfsprekend hulp te vragen en deze persoon direct te vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat er een klik is en je zeker bent dat je bij mij aan de slag wilt gaan. Dit gesprek is niet nodig, maar kan wel helpen de stap te zetten. Gedurende 20 minuten maken we kennis met elkaar en leg ik mijn werking uit.

Intakegesprek, tweede gesprek en opvolggesprek

Tijdens een intakegesprek stel jouw dossier op en verzamel al jouw gegevens, hulpvragen, doelstellingen, …, zo dat er een behandelplan kan opgesteld worden. Dit vraagt veel tijd, dus reken hier toch een dikke 60 – 75 minuten voor. Hieruit volgt een tweede gesprek en een opvolggesprek waarbij er voedingsadvies gegeven wordt naargelang jouw doelen, je krijgt hulp bij het lezen van verpakkingen en bespreken mogelijke barrières en moeilijkheden. Consultaties worden visueel ondersteunt. Het aantal opvolg gesprekken hangen af van jouw noden.

Diabeteseducatie

Heb jij (pre)diabetes? Dan kan het zijn dat jij recht hebt op terugbetaling bij diabeteseducatie. Vraag dit na bij jouw arts en neem een voorschrift en medicatiefiche mee naar deze consultaties. Hiervoor is eerst een intakegesprek nodig om jouw gegevens te kunnen verzamelen gevolgd door een opvolggesprek met educatie gedurende 30 minuten.

Kinderen (6 – 17 jaar) met overgewicht en obesitas

Kinderen met een hoger gewicht hebben recht op enkele consultaties die grotendeels worden terugbetaald. Vraag dit na bij jouw kinder- of huisarts en neem een voorschrift mee naar deze consultaties. Deze bestaat uit een intakegesprek van 60 minuten en opvolggesprekken van 30 minuten.

Traject intuïtief eten “Voed mijn lijf”

Het traject omvat 10 consultaties (1x 70min en 9x 45min) en één gratis kennismakingsgesprek. Bij dit traject leer je opnieuw luisteren naar jouw lichaamssignalen zoals honger- en verzadiging, het verschil herkennen tussen honger, goesting/gewoonte en emotie eten, hoe je moet omgaan met eetbuien en cravings, werk je aan jouw relatie met voeding en jouw lichaam en leer je terug ontdekken waar jij gelukkig van wordt. Deze consultaties worden visueel ondersteunt met de werkblaadjes en toolkit van Healthy Habits Celien. Hiernaast krijg je ook oefeningen mee naar huis. Intuïtief eten is evidence based en wordt ingezet bij mensen met een verstoorde relatie met eten en eetproblemen en -stoornissen. Meer info gewenst? Dan vind je deze op mijn website via volgende link, of maak een gratis kennismakingsgesprek: LINK WEBSITE

Verpakkingen lezen

Weet je wel wat gezond eten is maar vind je het moeilijk uit te maken welke producten uit de winkel nu voedzaam zijn? Via deze cursus (3x 1u) maak ik jou (en eventueel jouw partner, vriend(in) of huisgenoot) wegwijs in de supermarkt, leer je hoe je een verpakking moet lezen en krijg je een winkelkaartje mee met richtlijnen van een voedzaam broodbeleg, vleesvervanger, graanproduct, …, dat je gemakkelijk in de winkel kunt gebruiken.  Ook worden jouw voedingsvragen beantwoord en kijken we naar jouw huidige voedingspatroon.